• header1
 • header2
 • header4

Opleidingen van:


logo wosdppadi
logo dan 2010 100pxlogo iahd zonder naam

Duikopleidingen

Duiken. Bijna geen enkel ander woord heeft zoveel mystiek. Wie verbaast zich er niet over hoeveel afwisseling je ziet als je een film over de onderwaterwereld bekijkt? En wie heeft niet al van kinds af aan het verlangen gehad om een deel uit te kunnen maken van dit eeuwenoude ecosysteem?

Het opleidingsysteem van de World Organisation of Scuba Diving (WOSD) geeft je die mogelijkheid. Met de huidige opleidingen, technieken en materialen is het nu voor bijna iedereen mogelijk om te genieten van de pracht en de wonderen die het onderwaterleven ons schenkt.

WOSD heeft haar (duik)opleidingpakket zo samengesteld dat deze volledig in de richtlijnen vallen zoals die gesteld zijn door het Europese Comité voor Standaardisatie (CEN). Door deze richtlijnen kunnen de WOSD (duik)opleidingen in verschillende afdelingen worden onderverdeeld.

Beginnen met een duikopleiding?


Altijd al een een duikopleiding willen volgen? Bij de duikopleiding is het volgende inbegrepen:

- 10 buitenwater duiken
- Huur van alle duikapparatuur (zelf meenemen: zwembroek en handdoek)
- Theorie eenvoudig te leren via D-Learning en instructeurs
- Compleet lespakket
- Examen
- Internationaal (wereldwijd) erkend duikbrevet.

Bij duikcentrum het Veenmeer duiken we altijd 1 op 1! Dit betekend dat je de complete aandacht van jou duikinstructeur hebt. Na het voltooien van de opleiding mag je samen met een buddy van het gelijke niveau of hoger duiken over de hele wereld. Tijdens deze opleiding wordt je niet alleen geleerd hoe je moet duiken, maar ook wat je moet doen in bepaalde situaties zodat je op een veilige manier onderwater gaat.

Na het volgen van de duikopleiding kun je je eventueel donateur worden van duikcentrum het Veenmeer. Hierdoor wordt je lid van duikcentrum het Veenmeer. Wij duiken wekelijks in het Veenmeer en regelen regelmatig uitjes naar andere duikplassen en natuurlijk naar het buitenland. Daarnaast worden er vaak andere leuke activiteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk om alle mogelijke vervolgopleidingen te volgen.

Tevens met voel goed garantie, dit houd in als je meer dan 10 lessen nodig, zit dit inbegrepen in de prijs!

Ben je geintresseerd in het volgen van een duikopleiding? Neem dan contact met ons op via 0598-380688 of stuur ons een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Basisopleidingen
In deze groep vallen alle (duik)opleidingen die je zonder voorvereisten kan beginnen. Bij de opleidingen in deze groep wordt basis (duik)apparatuur gebruikt. Het hoofddoel van deze opleidingen is om kennis en vaardigheden op te doen die noodzakelijk zijn om veilig en verantwoord in een onderwateromgeving te verblijven.
logo iahd zonder naamIAHD opleidingen
In deze groep vallen alle International Association for Handicapped Divers (IAHD) opleidingen. Dit zijn de (duik)opleidingen voor mindervalide duikers en de begeleiders van mindervalide duikers. Het hoofddoel van deze groep opleidingen is om kennis en vaardigheden op te doen die noodzakelijk zijn om mindervalide duikers op te leiden en om een duiker en niet-duiker veilig en verantwoord zich te laten specialiseren in het assisteren van mindervalide duikers. IAHD is een onafhankelijke, zelfstandige dochteronderneming van WOSD.
 • Piraten Vis Duiker
 • Beschermd Water Duiker
 • Open Water Duiker
 • Oppervlakte Assistentie Specialist
 • Duikpartner
 • Instructeur Assistent
 • Instructeur Cross-over
 • Instructeur Trainer
DAN & medische specialties:
logo dan 2010 100pxIn deze groep vallen alle Divers Alert Network (DAN) opleidingen. Dit zijn de 'eerste hulp' opleidingen waarin bijvoorbeeld geleerd wordt eerste hulp te verlenen, zuurstof toe te dienen of om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. WOSD is een volledig partner van DAN. Daarnaast heeft WOSD ook zijn eigen medische opleidingen die voornamelijk zijn gericht op het voorkomen, oplossen en behandelen van noodsituaties. Het hoofddoel van deze groep opleidingen is om kennis en vaardigheden op te doen die noodzakelijk zijn om een duiker en niet-duiker veilig en verantwoord te helpen en zich meer te laten specialiseren in diverse op duikveiligheid gebaseerde onderwerpen.
 • Basic Life Support (BLS)
 • Automated External Defibrillator (AED)
 • On-Site Neurological Assessment for Divers (NEURO)
 • Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (OFA)
 • First Aid for Hazardous Marine Life Injuries (HMLI)
 • Reddingsduiker
Recreatieve specialties:
logo wosdrIn deze groep vallen alle vervolg (duik)opleidingen waarbij alleen maar met normale perslucht wordt gedoken en waarbij, tijdens de duik, altijd een ononderbroken directe opstijging naar de oppervlakte mogelijk is. Het hoofddoel van de opleiding is om kennis en vaardigheden op te doen die noodzakelijk zijn om de duiker veilig en verantwoord zich te laten specialiseren in een aanvullende vaardigheid met betrekking tot het recreatief duiken.

 • Apparatuur Specialist (EQUIP)
 • Nachtduiker (NIGHT)
 • Onderwater Navigator (NAV)

Duiken in de winterperiode

In de wintermaanden wordt er nog altijd gedoken door duikers van Duikcentrum het Veenmeer, heb je zin om mee te duiken? Neem dan eerst even contact met ons op ivm beperkte openingstijden. Daarnaast hebben we het volgende geregeld:

Lekker warm duiken en snorkelen in Roden bij sportcentrum de Hullen of sportcentrum de Kalckwijk

Duikcentrum het Veenmeer heeft een nieuwe locatie voor duiken en snorkelen. Namelijk Sportcentrum de Hullen. Hier zullen wij elke vrijdagavond aanwezig zijn.

Kinderen snorkelen / duiken:
Vanaf 19:45 tot 20:30

Leden van duikteam en opleidingen:
Vanaf 20:30 tot 21:30

Daarnaast duiken we ook op dinsdag in de Kalckwijk in Hoogezand.
Kinderen snorkelen / duiken:
Vanaf 19:15tot 20:00

Leden van duikteam en opleidingen:
Vanaf 20:00tot 21:00


Ben je geintresseerd om eens een introductieduik te komen maken, of wil je graag ook een duikopleiding volgen? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie.